Регион

Иво Димов: Общинският съвет стачкува срещу мен

Иво Димов5 докладни от кмета на Димитровград Иво Димов са изключени от дневния ред на предстоящото заседание на местния Общински съвет, съобщи самият той. Това е станало вчера на Председателски съвет, на който самият Димов не могъл да присъства, тъй като имал други служебни ангажименти.

Стачките, които се провеждат в страната явно са се пренесли и в Общинския съвет“ – така градоначалникът коментира ситуацията. По думите му докладните са отхвърлени, въпреки че председателският съвет имал само консултативен характер. Той посочи, че сред гласувалите против неговите докладни са председателите на представителните групи на БСП, ЕНП и „Да за Димитровград“ Сашо Спасов, Петър Томов и Катя Панева.

Докладните бяха важни. Една от тях е за одобряване на Подробен устройствен план за застрояване на имот в землището на селата Великан, Черноконево и град Меричлери за нуждите на кариера за добив на варовик на „Каолин“ АД. Другата спорна докладна пък е по повод Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. В документа за продан са посочени помещенията в Партийния дом, където в момента се помещават съдът и прокуратурата. Те не плащат никакви такси и това тежи на общинския бюджет. Говорил съм с новият министър на правосъдието да закупят тези помещения. Ако това не стане ще ни бъде много трудно да напаснем бюджета, уточни Димов.

Надявам се, че няма нищо политическо в това решение, което е прецедент за последните 4 години“, коментира градоначалникът.

Стефан ДимитровДокладните на кмета не са отхвърлени. Отложихме ги за следващо заседание, тъй като по тях имаше неясноти, уточни пред Haskovo.info председателят на местния Общински съвет Стефан Димитров.

Що се отнася до ПУП-а във Великан, свързан с кариерата на „Каолин“ смятам, че това е спорен момент за гражданите на Меричлери. Искаме  кметът публично да обоснове предложението пред гражданите. Дали ще гласуваме докладната 20 дни по-късно не е толкова фатално, обоснова се Стефан Димитров. 

Предложението за продажба на 1 и 2 етаж от Партийния дом не е включено в дневния ред, тъй като от докладната не успяхме да разберем какво точно се продава и с каква квадратура. 

Стефан Димитров отрече тези действия на Председателския съвет да са политически, въпреки изразените днес съмнения от страна на Иво Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
132
132
09.12.2011 17:26 17:26

da ce oplaze ha ivan petrov-boklyka

Веселяк
Веселяк
10.12.2011 19:43 19:43

Тоя т.н. боклук в момента управлява цялата област и без него нищо не става. Сега на тия ще им бъдат издърпани ушите и на следващото заседание може и да са вносители даже 😉

Анонимен
Анонимен
10.12.2011 20:59 20:59

ОПАААА,ПАК СЕ ЧЕПКАТ КОМУНИСТИТЕ И КОМСОМОЛЦИТЕ ЗА НЕУРЕДЕНИ КОКАЛИ.АБЕ ДАНО ВИ ПРИСЕДНАТ ЗА КОЛЕДА,ДРУГО ПО ДОБРО НЯМАМ ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ……………………….

Back to top button