Любопитно

Наградиха най-добрите изпълнители на стари градски песни в Хасково

Най-добрите изпълнители на стари градски песни и шлагери на националния конкурс „С песните на Ари“ бяха наградени снощи на галаконцерт в хасковското читалище „Заря“.

Победител в категория „Вокални групи“ е Мъжка вокална група „Авролева“ от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ – Тополовград. Най-добри в категория „Камерни състави“ са Трио „Рокива“ – Хасково. За индивидуално изпълнение при жените първата награда е за Еленка Николаева от Фондация „Съпричастие“ – Варна, а при мъжете отличието е за Тодор Николов от Тополовград.

За най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников първата награда журито присъди на Теменужка Тюфекчиева от Перник, а за авторска песен в стила на старата градска песен отличието е за Райна Горинова от НЧ „Хр. Г. Данов“ – Пловдив.

АриЗа най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век наградата получава ВГ „Нежни думи“ от ОНЧ „Заря-1858“ – Хасково, а наградата за акомпанимент журито присъди на Стойчо Чобанов и Росен Пурлантов от Тополовград.

АриXXII Национален конкурс-фестивал на старата градска песен „С песните на Ари“ се организира от Община Хасково и е посветен на българския тенор Аспарух Лешников – Ари. Haskovo.info припомня, че във фестивала се представиха 15 вокални групи, 15 индивидуални изпълнители, трио и квартет.

 

„Орфей“ и „Еделвайс“ откриха „С песните на Ари“ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button