Хасково

Еко шампионите от Хасково отново спечелиха национален научен фестивал

Хасковският отбор „Води“ от клуб Еко Шампиони при ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели наградата на публиката на провелия се тази неделя национален научен фестивал Сай Хай фест, съобщават от фондация „Хало“.

Учениците представиха изработената от тях система за пречистване на питейна вода, която впечатли гостите на събитието и даде огромна преднина на отбора в гласуването на публиката. Те събраха два пъти повече гласове от класирания на второ място тим.

Haskovo.info припомня, че отборите на клубовете Еко Шампиони от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ представяха своите разработки на научния фестивал на 5 юни в Езиковата гимназия. Всички хасковски отбори се представиха блестящо на градския фестивал и получиха възможността да се състезават с научни отбори от цялата страна на Сай Хай фест.

Учениците от клуб „Еко Шампиони“ – Хасково преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитство на учениците.

С подкрепата на преподаватели от Хасково и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво, допълват от фондацията.

Еко шампиони представиха проекти за по-чиста околна среда в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button