Хасково

Дървата за огрев в Хасково са с 60 лв. по-евтини от миналото лято

Дървата за огрев в складовете в Хасково са с 60 лв. по-евтини от миналото лято.

На повечето места те се продават по 260 лв. за тон. Дървата са нарязани и нацепени, а към цената е включен и транспорт в рамките на града. През миналото лято цената им беше 320 лв., като отражение дадоха поскъпването на горивата и други фактори.

Дърва по складовете има, като тепърва се очаква да започне голямото търсене. Това най-вероятно ще стане с получаването на пенсиите в края на седмицата, коментираха от бранша.

ДърваЧаст от търговците прогнозираха пред Haskovo.info поскъпване на дървата за огрев през следващите месеци. Други обаче очакваха цените да се запазят, защото хората нямат пари.

„Една от причините още да няма много заявки за дърва е в падналите през последните дни проливни дъждове – хората изчакват дървата да изсъхнат преди да купуват“, коментира търговка.

ДърваHaskovo.info припомня, че от началото на седмицата с големи опашки пред Социалните започна кампанията по кандидатстването за помощи за отопление. Заявления се подават до 31 октомври.

Дървата за огрев поскъпнаха двойно за година в Хасково, гонят 350 лв. за тон

Големи опашки пред Социалните в Хасково за помощи за отопление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.07.2023 22:03 22:03

Как да изсъхнат,като през нощта ги поливат с маркуча.

Back to top button