Хасково

Хасковският съд отхвърли оспорването против решението за летище „Узунджово“

Хасковският административен съд отхвърли оспорването на областния управител против решението на общинския съвет от 17 март, с което се дава съгласие общината да лицензира бившето летище „Узунджово“.

Намерението на общинската администрация е да извърши проектиране и строителство на летище и автомобилна писта. Съдебният състав е приел, че решението е било прието от компетентен орган, в изискуемата от закона форма, при спазване на административнопроизводствените правила и е в съответствие с материалния закон, посочват от ХАС.

По едно от основните възражения на областния управител, съдът е приел, че доводите за несъответствие на оспореното решение с разпоредби от Закона за гражданското въздухоплаване са свързани с изпълнението на акта. По тази причина въпросът дали Общината би могла да изпълни законовите условия и изисквания, няма отношение към законосъобразността на решението, казват от съда.

За неотносимо към законосъобразността на обжалваното решение съдът е приел възражението за несъобразяване на въпросния акт с решение на министерски съвет и сключен договор от 15 август 2016 г. между областния управител и общината за прехвърлянето на бившето летище при определени условия. „Спазването на условията по договора е извън предмета на настоящото производство, а освен това Общински съвет – Хасково не е страна по този договор“, се посочва в мотивите на съдебния акт.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Хасковският административен съд решава по делото за летище „Узунджово“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасан
Хасан
27.07.2023 15:10 15:10

Гинка дали ще обжалва?

Анонимен
Анонимен
27.07.2023 23:28 23:28
Отговор до  Хасан

То министерството трябва да обжалва. Все пак е нарушен договора за инвестиция.

Дано да си остене летище
Дано да си остене летище
28.07.2023 10:19 10:19

Оооо

Kâzım
Kâzım
28.07.2023 11:48 11:48

Дайте го на концесия на Турция – тя ще го разработи и използва!

Last edited 8 months ago by Kâzım
Западно мислещ
Западно мислещ
28.07.2023 15:05 15:05
Отговор до  Kâzım

Лирата падна артик ,гледаме да се цепим от Турция ,че не върви на ок

Back to top button