Хасково

Обвиненият за убийството в Харманли твърди, че е невинен. Остава в ареста

Хасковският окръжен съд остави в ареста 35-годишния сирийски гражданин Рамадан Мохамад, който е обвинен в убийството на 21-годишния свой сънародник в бежанския център в Харманли.

Haskovo.info припомня, че убийството беше извършено на 24 юли вечерта. Мигрантите се скарали заради обява за вентилатори, дрехи и други дребни вещи в група в мобилно приложение, която била създадена за обмяна на административна информация за техния статут. По-младият сириец е с хуманитарен статут. Той е чакал жена си с детето им от Турция, а в лагера бил, за да види 12-годишната си сестра. Рамадан е кандидат за бежанец.

Двамата си разменили удари с пръчки. 21-годишният паднал и според държавното обвинение бил намушкан смъртоносно с нож от Мохамад. Всички се разбягали, но по-късно мъжът беше задържан от полицията на адрес в Харманли, а ножът е открит в помещение в бежанския лагер.

Днес Мохамад заяви пред съда, че е невинен и не е убивал никого. Пред разследващите обаче той е потвърдил нанасянето на удара – пробождане с нож на едно от лицата, за които твърди, че са го нападнали.

Обвиняемият поиска да излезе на свобода, защото има жена и деца, за които да се грижи. Мъжът допълни, че бил заплашван от непознати в Харманли, които бил заснел на видео. Адвокатът му също поиска по-лека мярка, защото той нямало да се укрие.

Прокуратурата обаче поиска постоянен арест, който беше наложен от съда заради обоснованото предположение, че Мохамад е извършител на престъплението, в което е обвинен и заради реалната опасност да се укрие и извърши престъпление при по-лека мярка.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 10 до 20 години.

Убийството в бежанския лагер в Харманли е при скандал заради обява в мобилно приложение

Убитият сириец в Харманли е очаквал жена си с малкото им дете от Турция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button