Регион

„Галаксико“ и „Тангра“ с три Гранд при от БСТФ

снимка: Новинар юг

Тихомир Митев

Гранд при хореограф на 2011-та година получи ръководителят на димитровградския балетен център „Галаксико“ Тихомир Митев. Това стана на официална церемония по връчване на годишните награди на Българска спортна танцова федерация снощи. Митев получи и Гранд при за организатор на годината.

С Гранд при за главен съдия на годината се окичи и ръководителската на хасковския балет „Тангра“ Дорина Инджова.

„Тангра“ и „Галаксико“ получиха и награди за национален и международен принос в развитието на стиловете танцовото шоу, синхро денс, модерен танц и джаз танц. За танцьор на годината при мъжете бе провъзгласен възпитаникът на „Галаксико“ Ивайло Янев.

снимка: Новинар юг

Дорина Инджова

Ръководителят на хаскосвкия балет „Рона“ Милена Налбантова получи отличие за национален принос към развитието на стил „Belly Dance“, а дмитровградската хореографка на формация „Street Dust“ Милена Бинева – за национален принос към развитието на стил хип хоп.

Награди бяха връчени на кмета на Хасково Георги Иванов, на градоначалника на Димитровград Иво Димов и на председателя на местния Общински съвет Стефан Димитров за принос към развитието на Българската спортна танцова федерация.

Церемонията по награждаването бе предшествана обучителни и квалификационни семинари и атестации, които продължават и днес. В различните танцови стилове Уъркшоп заниманията се водят от  Диляна Никифорова, която освен примабалерина на Националната опера и балет е и доктор по театрознание и асистент Росен Канев – премиербалетист на Националната опера и балет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button