Регион

Вятърът обърна пожара от Пъстрогор към Младиново, пламна и къща в Славяново

Критична остава ситуацията в района на свиленградските села Пъстрогор и Младиново заради големия пожар там. По-рано през деня кметът на Свиленград обяви бедствено положение, а областният управител на Хасково забрани земеделска работа на открито след 11 часа до вторник включително.

През деня огънят няколко пъти се разрастваше, а вятърът сменяше посоката си. По обяд пламъците излязоха на пътя между двете села и бяха овладени. Пожарникарите спряха пламъците в посока село Пъстрогор.

Привечер обаче вятърът обърна пожара към Младиново, откъдето всъщност той тръгна вчера. Пламна и иглолистна гора, а димът от нея се виждаше от километри.

Над 10 000 декара е площта на пожара на втория ден от пламването му. Периметърът е над 15 километра. На място работят близо 15 екипа огнеборци и горски служители, но овладяването е трудно заради труднодостъпния терен и силния вятър.

Смята се, че пожарът е тръгнал от пасище в района на село Младиново. Полицията разследва ситуацията и издирва виновен за огненото бедствие.

Междувременно още няколко пожара пламнаха в Хасковска област. При един от тях в село Славяново изгоря къща. Остава в сила предупреждението за екстремален риск от пожари в региона.

Обявяват бедствено положение в община Свиленград, пожарът гори на 10 000 декара

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button