Хасково

Напрежение около Детската градина по изкуствата. РЗИ не позволява повече деца там

Родители изпратиха писмо до кмета на Хасково с въпроси за бъдещето на градината

Родители на деца от Детската градина по изкуствата в Хасково са изпратили писмо до кмета на града Станислав Дечев с въпроси за бъдещето на детското заведение. Повод за това е спреният прием за нова група в градината, за което те не били официално уведомени.

До нас достигна неофициална информация, че детската градина ще бъде напълно затворена, както за нов прием, така и за деца, които вече са приети и посещават градината, пишат в писмото си родителите.

Писмо беше изпратено и до медиите с молба за съдействие. Според родителите този проблем се повтаря всяка година. Семействата, чиито деца били приети тази година били уведомени на 15 август, че трябва да търсят други градини.

На запитване на Haskovo.info от община Хасково отговориха, че действително тази година прием в нови групи в Градината по изкуствата няма да има. Причината за това е предписание от Регионалната здравна инспекция, според което капацитетът на сградата не позволява да има повече деца там.

Единственият вариант градината да продължи да съществува е децата да са по-малко, коментира пред Haskovo.info заместник-кметът Мария Вълчева. Тя беше категорична, че Градината по изкуствата няма да бъде затваряна и децата, които вече я посещават, ще останат там.

Родителите, чиито деца са кандидатствали там са пренасочени към детски градини, близки до адресите им. В тях има достатъчно свободни места и няма да има дете без осигурено място в детска градина, тъй като в Хасково няма проблем със забавачките, допълни още Вълчева.

Проблемът с Детската градина по изкуствата в Хасково назря преди няколко години, тъй като сградата, която е паметник на културата, не отговаря на голяма част от условията за забавачка.

Общината: Детската градина по изкуствата е опасна. Майки: искаме си я

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
23.08.2023 18:43 18:43

Тази сграда не става за нищо, най-добре да я бутнат.

Анонимен
Анонимен
23.08.2023 22:15 22:15
Отговор до  ...

Само това знаете да рушите,защо да не се реставрира и обнови

Анонимен
Анонимен
25.08.2023 7:51 7:51

Кой ли е хвърлил око на сградата?

Анонимен
Анонимен
25.08.2023 19:02 19:02

Градината

Анонимен
Анонимен
25.08.2023 19:05 19:05

Персоналът на градината е добър,но сградата наистина не става за гледане на деца

Back to top button