Регион

Българските огнеборци от Гърция: Страшно е, няма опасност пожарът да дойде у нас

Най-близкият пожар до българската граница от гръцка страна е на около 20 километра от браздата и няма опасност на този етап да прехвърли у нас.

Това разказаха българските огнеборци, които днес се прибраха след повече от седмица на гръцка територия. Там те са помагали на гръцките си колеги в овладяването на стихията край Александруполис. Именно северно от града е най-близката точка до България.

Както Haskovo.info писа, пожарът бушува в района на село Сидиро. Получихме официално писмо от гръцките колеги, че условията на този етап не позволяват огънят да стигне до нашата страна, заяви главният директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Александър Джартов.

В Кърджали той посрещна 36-те пожарникари и изпрати нови 36, които ще работят със същата техника за овладяване на пожарите.

В Гърция е наистина страшно, размерите на пожарите са колосални, разказаха огнеборците, които се прибраха от там. Основната им задача е била да не допуснат ново разпространение на огнищата и да помагат на местата, където огънят вече е преминал.

Междувременно от Европейската комисия определиха горските пожари в Гърция като най-големите през последните години на Стария континент. Те вече са обхванали площ от 810 000 декара.

В Ивайловградско задимено от гръцките пожари, пламна край Стамболово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button