Регион

Пожарът край границата е овладян, огнеборците остават на терен

Големият пожар, който избухна вчера край селата Филипово, Присъдец, Маточина и Варник е овладян, но все още не е локализиран, съобщават от МВР.

Горят основно сухи треви, храсти и лесонепригодни площи. Временно се наложи евакуацията на хора от селата Присъдец, Маточина и Варник, като беше обявено бедствено положение за общините Свиленград и Тополовград. Огънят обхвана около 10 000 декара.

По-късно пожарникарите спряха огъня на метри от селата, а хората се прибраха по домовете си.

ПожарВчера край българо-турската граница избухнаха 4 големи пожара, като за някои се предполага, че са умишлени. Установени са и нелегални мигранти.

ПожарКъм момента на терен са 18 пожарни автомобила, 30 огнеборци, 15 служители от ДГС – Тополовград и 30 доброволци. Няма опасност за околните населените места.

10 000 декара горят в Сакар, бедствено положение в Тополовград и Свиленград

Продължава борбата с големия пожар, върнаха евакуираните хора по домовете им

Три пожара в Свиленградско, евакуират села превантивно

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рaмадан
Рaмадан
03.09.2023 15:15 15:15

Господин Главен редактор моля Ви прочетете присЪдата на вашия джурналис и му кажете че Пръсъдец, всъщност е Присадец и два дена му четем неграмотните драсканици

Анонимен
Анонимен
03.09.2023 15:30 15:30
Отговор до  Рaмадан

Всъщност и двете наименования са правилни. На табелата пише Присадец, но на бившето кметство пише Присъдец. В голяма част от документите също е с Ъ.

Рaмадан
Рaмадан
03.09.2023 15:34 15:34
Отговор до  Анонимен

То в голяма част от документите и на бившето кметство на вашия град е пишело Хаскьой ама не го пишете в статиите си така нали?

Back to top button