Хасково

Благотворителна разпродажба в помощ на хасковския храм „Св. Георги“

В навечерието на християнския празник Рождество Богородично – Ден на Хасково – близо 700 лв. бяха събрани за спешен ремонт на църквата „Св. Георги“ в квартал „Овчарски“.

Парите са събрани от благотворителна разпродажба на книгата „Хасково и неговите кметове XIX – XX век“ на д-р Веселина Узунова и д-р Красимира Узунова. Представянето на труда на двете исторички се състоя по-рано днес.

Дошлите на презентацията можеха да си закупят и екземпляри от изследването на отец Димитър Евтимов от храма „Св. Георги“ „Църкви и параклиси на хасковска духовна околия“, издадено по програма „Културни инициативи“, която е финансирана от Община Хасково.

 

Разпродажба
Снимки: Янко Найденов

Ако не се извърши този ремонт преди началото на зимата, има вероятност камбанарията да се срути, припомня Haskovo.info. Необходимо е да се възстанови една от подпорните стени на храма, цялостно да се отводни сградата. Належащо е да бъдат подменени купола и покрива на олтарната абсида – сводестата част на храма, да се обновят стълбите и настилката на двора. Всичко това трябва да се направи за безопасността на служителите и миряните.

ЦъркваЦърковното настоятелство отново се обръща към всички хора с добри сърца да помогнат на храма и така да съхранят част от културноисторическото наследство на Хасково и България.

Дарителска сметка:

Град Хасково

Църква „Свети Георги“

BG25UNCR70001525364681

Хасковската църква „Св. Георги“ се нуждае от спешен ремонт

Представиха книга за хасковските кметове от Освобождението до 1990 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button