Хасково

БЧК награди деятели и доброволци, помагали в Бисер

БЧКЗаместник-председателят на БЧК проф. Здравко Маринов връчи почетни грамоти и парични суми на деятели и доброволци на хуманитарната организация, помагали в най-тежките дни на бедствието в село Бисер.

Сред тях са психоложката Живка Жекова, главен пожарникар Славчо Кръстев, Николай Тончев и Тодор Тодоров от Горско стопанство, Катя Тодорова, чиято къща е отнесена от придошлите води, но тя намира сили и заедно с други местни хора подкрепя пострадалите.

На състоялото се общо събрание на БЧК председателят на областната структура д-р Венко Балабанов отчете, че организацията има 101 дружества, 41 от които в села.

БЧКПодпомогнати са 7240 нуждаещи се, включително 260 деца. Със съдействието на 77 доброволци храните от интервенционните запаси на ЕС са достигнали до 8306 души с ниски доходи. 2060 водачи на МПС са преминали през курсовете за първа долекарска помощ. Хасково заема водещо място по обучение на водни спасители и дейности за намаляване на водния травматизъм сред подрастващите. 

Разнообразни информационни и благотворителни акции и кампании организират и активните млади червенокръстци, обединени в 6 клуба.

Идея на БЧК е с въвеждането на военно обучение в средните училища да има часове, в които превантивно да се усвояват правила за действия в екстремни условия и водно-спасителни умения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button