Хасково

Предстои ремонт на Обединените ученически общежития в Хасково

Подготвя се основен ремонт на Обединените ученически общежития в Хасково.

Общината е спечелила проекта за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Както Haskovo.info писа, по-рано беше обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител.

Това е третият проект, свързан с образователната инфраструктура, който общината печели от НПВУ. Преди малко повече от месец бяха спечелени първите проекти за инвестиции в сградния фонд на ДГ №17 „Иглика“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ на обща стойност 4 315 814 лв.

Одобреният сега проект за цялостно обновяване и въвеждане на съвременни мерки и технологии е на стойност 5 987 431 лева.

Предвидено е да бъдат извършени ремонт и рехабилитация на двете ученически общежития – Блок №1 и Блок №2 до ПМГ. Ще се създадат комфортна обучителна и жилищна среда, качествени и модерни условия за живот и самоподготовка на учениците. В сградите ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност. Ще се приложат мерки по системите за генериране на топлина, отопление и вентилация, мерки за подобряване на енергийните характеристики на тръбна мрежа, мерки по системите за измерване, автоматизация и наблюдение на топло- и студоснабдяването, мерки по системите за осветление и постигане на клас „А“ за всяка сграда, както и постигане на изискването за сгради с близко до нулевото потребление.

Ще се изпълнят технически възможните решения за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания за всяка сграда. Планира се доставка на съвременно оборудване и обзавеждане, допълват от общината.

От Южен централен район са одобрени само четири проекта, като единият е в Хасково.

Търсят фирма за санирането на двата блока на общежитията в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button