Хасково

Кучетата без каишка на пет места в Хасково

Зони за свободно движение на кучета в ХасковоПет са местата в Хасково, където кучетата могат да бъдат пускани свободно без нужда от нашийник и повод. Те са определени със заповед на кмета Георги Иванов, която бе публикувана днес.

Терените са западно от розариума и западно от кортовете в Кенана, в южната част на Ямача, между бул. „Раковски“ и „Пловдивско шосе“ и западно от бул. „Освобождение“ (бившата „Кърджалийска“). Местата следва да бъдат обозначени с табели и да се оборудват с кошчета за кучешки екскременти, се казва в заповедта, отговорен за чието спазване е заместник-кметът Златимир Желев.

Определянето на местата за свободно движение на кучета е във връзка с наредбата за придобиване, притежаване и оглеждане на четириногите, приета от Общинския съвет преди години. Съгласно нея всеки може да разхожда кучето си на публични места с нашийник и повод, а кучетата от няколко по-опасни породи трябва да бъдат и с намордник. Забранено е разхождането на кучета само на територията на учебните, детските, здравните заведения, кварталните паркове, детски и спортни площадки.

Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета

 Зони за свободно движение на кучета в Хасково  Зони за свободно движение на кучета в Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хи хихи
хи хихи
09.03.2012 8:32 8:32

Как ще се стига до там ? с „хвърчикоптер“ ли? Или може би понесени от ‘гениалната“ кметьова мисъл , и от още по-„гениалната умнотийност“ дето трябва да следи за изпълнение то й!

Анонимен
Анонимен
09.03.2012 8:58 8:58

Ако това са скици аз ще съм ТРАКТОР.Да ви се пикая на управата Узунжовска яааа.

Узунжовецааа.
Узунжовецааа.
09.03.2012 9:02 9:02

Пишат за пет а дори трите не можеш да разбереш точно каде са…

Анонимен
Анонимен
09.03.2012 11:48 11:48

Като сте решили да гледате животно в къщи ще си го разхождате, където трябва без каишка, независимо колко далече или близко е. Градовете са за хората – не за кучетата.
А журналистите вместо да пускат директни линкове към документи и др. да дадат направо линк към страницата на общината – http://www.haskovo.bg/news/news_764.html

Иван
Иван
11.03.2012 10:17 10:17

Тази зона, която е маркирана на Ямача е абсолютно отбиване на номера… просто да се каже, че има и да ни затворят устата. Самото място представлява около 100м пътека, а това раздутото, което се вижда на скицата, от единият край е дере, а от другия гора. На всичкото отгоре самото място е в непосредствена близост до детският кът, което ни гарантира проблеми лятото…

Back to top button