Регион

Претовариха магнезия, магистралата е отворена за движение

Опасните вещества бяха претоварениОпасният товар от обърнатия камион на входа на магистрала „Марица“ край Харманли бе претоварен в ранния следобед и малко след 17 часа движението от и към Любимец бе възстановено. Както Haskovo.info писа, тирът с магнезий и алуминий на прах затвори магистралата, след като се обърна в ранните часове.

Инцидентът е станал около 3:30 часа. Шофьорът на камиона – 43-годишният Халил Гиреш разказа пред Haskovo.info, че е заспал зад волана и първите му спомени са от болницата, където е настанен с повърхностни рани по главата.

Опасните вещества бяха претоварениСпоред водача опасност заради товара няма, тъй контейнерите са достатъчно здрави. Въпреки това движението бе пренасочвано близо 14 часа, а специална техника внимателно претовари опасния магнезий.

Истинските късметлии в случая са пазачите на техниката, с която се строи новият участък на магистралата, защото траекторията на движение на обърналия се тир минава директно през техния фургон. За късмет тежкият автомобил се е ударил в крайпътен бордюр и това му е попречило да се забие във фургона.

Вижте още за инцидента във видео репортаж

 Опасните вещества бяха претоварени  Опасните вещества бяха претоварени

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button