Регион

ТЕЦ-ът в Димитровград заработи, заличават надписа на екоактивистите

Започна заличаването на надписа „Crime“, изписан от екоактивистите от „Грийнпийс“, на една от кулите на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград, съобщиха от централата.

Haskovo.info припомня, че алпинисти изписаха на английски език „Престъпление“ на 16 октомври в знак на протест срещу замърсяването на въздуха в Димитровград.

След като слязоха от кулата 7 алпинисти бяха отведени в полицията, за да дадат обяснения и им бяха съставени предупредителни протоколи. Преписката по случая пък ще бъде докладвана на прокуратурата.

ПротестСега от централата са наели алпинисти, които заличават протестния надпис с цветовете на българското знаме. Предприятието посочва, че все още се уточняват щетите, които са им нанесли активистите, като разходите за заличаването на надписа също не били малка част от тях. Дошъл е екип от Инспекцията по труда, за да провери алпинистите, които заличават надписа.

Междувременно ТЕЦ-ът заработи от 17 октомври и отново произвежда електроенергия. „Всички параметри са нормални, включително и екологичните. Въпросното съоръжение няма да бъде включвано, докато трае акцията по заличаване на надписа“, допълват от дружеството.

Екоактивисти се качиха на кула в ТЕЦ-а край Димитровград – ВИДЕО

Отведоха в полицията алпинистите, които изписаха „престъпление“ на ТЕЦ-а

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чилю
Чилю
18.10.2023 23:18 23:18

:))

Back to top button