Хасково

Фалстарт на делото за убийство срещу мексиканеца Виктор Омар заради отсъствие на адвокат

Хасковският окръжен съд не даде ход на делото срещу 44-годишния мексиканец Виктор Омар, който е обвинен в убийството на Тургай Сали.

Причината е в отсъствието от разпоредителното заседание на адвокат Божидар Иванов, който е извън страната, и отказа на Омар от втория му адвокат Антон Попов, който също пожела да бъде отведен от делото заради разминаване в линията на защита.

Според държавното обвинение мексиканецът е прострелял хасковлията на 13 февруари миналата година около 1:10 часа в съучастие с неустановени и неиздирени подбудители и помагачи. Тургай почина на 14 февруари в болница в Пловдив.

Haskovo.info припомня, че Тургай беше прострелян пред дома си в Хасково. Приживе той е казал на разследващите, че по него е стрелял чужденец, а убийството му е поръчано от някого, изтърпяващ присъда в Гърция. Двама от свидетелите, дали показания, подкрепят твърденията на жертвата, че поръчителите му са в гръцки затвор, откъдето Омар е освободен през есента на 2021 г.

В залата бяха родителите на Сали, които също ще си наемат адвокат за участие като страна по делото.

Следващото съдебно заседание ще е на 16 ноември, за когато трябва да бъде призован обвиняемият от затвора в София, неговият адвокат Божидар Иванов, а Адвокатска колегия – Хасково да осигури резервен защитник при нужда.

Ако бъде признат за виновен Виктор Омар го грози затвор от 15 до 20 г. или доживотен затвор без право на замяна.

Тургай е казал приживе на полицаите, че по него е стрелял чужденец – ВИДЕО

Обвиненият в убийството на Тургай мексиканец пред съда: Аз съм цирков танцьор, не знам защо съм задържан

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Васко
Васко
20.10.2023 14:27 14:27

Един мафиот утрепал друг наркопласьор! Да се изтрепят всичките дано!

Erdin
Erdin
22.10.2023 23:41 23:41

Dojivotna prisida bez izmenenie

Back to top button