Хасково

Динево стана център на приемната грижа в областта

Децата, настанени в приемните семейства в Динево

Децата, настанени в приемните семейства в Динево

Динево се превърна в център на приемната грижа в Хасковско. 9 от общо 12-те професионални семейства в общината са от селото.

В момента 5 деца са настанени при приемни родители в Динево. В края на миналата седмица са утвърдени нови 4 семейства. Следва подбор на децата, които ще бъдат настанени при тях. Очакванията са след  Великден малчуганите да бъдат изведени от институциите, съобщи за Haskovo.info шефката на отдел „Закрила на детето“ Зара Костадинова.

Хората от Динево, които стават професионални приемни родители са безработни и това за тях е начин да имат трудов стаж. Те са на средна възраст. Признават, че са смятали приемната грижа за нещо, което е непосилно за тях.

Примерът обаче на техните съселяни ги е мотивирал и им е показал, че няма нищо трудно и страшно в това да си приемен родител, коментира Зара Костадинова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button