Хасково

До 3 месеца чакат одобрение на проекта за ВиК на Кенана

Пресконференция за ВиК проектитеДо 3 месеца ще стане ясно дали община Хасково ще получи финансиране за изграждане на ВиК и канализационна мрежа в квартал „Кенана“. Стойността на строителството е 39 милиона лева, а инвестиционният проект е готов и подаден за финансиране по програма „Околна среда“.

Изготвени са и проектите за останалите три бивши вилни зони – „Каменец“, „Изгрев“ и „Орфей“. Парите, нужни за тях, са над 60 милиона лева, но тепърва ще се търсят източници на финансиране, уточниха на пресконференция днес в администрацията.

Пресконференция за ВиК проектитеАко проектът за „Кенана“ бъде одобрен, строителството трябва да приключи до 2014 година. Проектантите са изчислили, че близо 4 000 жители на квартала ще се ползват от новата инфраструктура. В действителност са много повече.

Предстои ВиК асоциацията да даде мнението си за проекта. Това ще стане на 5 април, като преди това той ще бъде гласуван и от общинския съвет. Въпреки че документацията вече е подадена, това няма да е проблем, тъй като управляващият орган е дал разрешение при случаите на новосформирани асоциации, одобрението им да бъде представено допълнително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button