Хасково

Водата на ул. „Бистрица“ 3 в норма, „Червена стена“ без вода днес

Камъчета във водатаВодата, която тече от чешмите на ул. „Бистрица“ 3 е в норма, показват взетите проби преди ден. „Тя е абсолютно със същите качества, както водата в резервоара„, съобщи началникът на район Хасково към ВиК инж. Иванко Милушев.

Haskovo.info припомня, че от две седмици от чешмите на живеещите в кооперацията на ул. „Бистрица“ №3 в Хасково текат малки камъчета и пръст. Преди ден те разказа, че никога не са имали оплаквания от водата. Проблемът започнал в средата на март, след изместването на магистралния водопровод подаващ вода към южните резервоари на град Хасково.

В понеделник от водното дружество поставиха филтри, които да спират боклуците. Остана обаче загадка защо има камъчета и песъчинки във водата.

Камъчета във водатаСлужителите на ВиК провериха съседните къщи, но там се оказа, че проблем няма. Затова взеха проби, с цел да се докаже дали  някъде в района има някой със собствен водоизточник, който смесва водата от него с тази на ВиК.

Пробите обаче категорично отхвърлят тази версия. Остава варианта или тръбите на кооперацията да са много стари или пък при ремонт, някой съсед да е причинил замърсяването. Все пак резултатите от пробите са успокоителни за живеещите на „Бистрица“ 3, тъй като показателите на живителната течност, която тече от чешмите им, са добри. 

Междувременно от ВиК – Хасково съобщават, че във връзка с отстраняването на авария ще бъде нарушено водоподаването на квартал „Червена стена“. Абонатите на водното дружество в тази част на града ще останат на сухо от 10:00 до 16:00 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button