Хасково

КНСБ изпраща деца от училището в Бисер на безплатен лагер

Училището в село Бисер40 деца и учители от ОУ „Христо Ботев“ в с. Бисер заминават в неделя на 4-дневен безплатен лагер в Минерални бани. Пътуването им е осигурено и организирано от Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Във връзка с опустошителните наводнения и драматичните загуби на пострадалите от водната стихия през месец февруари, беше отправен апел от президента на КНСБ – инж.Пламен Димитров за проява на солидарност и подкрепа на хората в беда. Обявена беше дарителска кампания за набиране на финансови средства по банковата сметка на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.“. 

С постъпилите приходи от дарения в размер на 2 622 лв. Бе взето решение да се организира четиридневен лагер за децата от ОУ „Христо Ботев” в хотел „Изворите“ в Минерални бани. 

В групата има и деца, които не учат в тамошното училище, но са станали свидетели и са преживели ужаса и страшните часове на наводнението.

Освен тази кампания на КНСБ, още в първите дни след наводненията от 6 февруари, няколко синдикални организации от страната преведоха средства по сметката на община Харманли за бедстващите в с.Бисер. Синдиката на българските учители към КНСБ дариха средства на член на КНСБ в училището в Бисер, лично засегнат от бедствието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button