Хасково

Агенцията по храните дежури и по Великден, 11 с актове за седмица

Агенция по храните - Хасково11 акта са съставили инспекторите от тукашната Агенция по безопасност на храните през миналата седмица, съобщи началникът на отдел Мартин Александров. Основното нарушение, на което са се натъкнали от Агенцията, е неспазване на обозначената на етикетите правилна температура на съхранение на продуктите. 

В хранителен магазин в Хасково са открити стоки, които вместо при необходимите до 4 градуса, са съхранявани при стайна температура. За това нарушение търговецът подлежи на санкция в размер от 250 до 500 лв. Сред неправилно съхраняваните стоки в хранителен магазин, са пици с колбаси, дадоха пример от хасковската дирекция на Агенцията по безопасност на храните.

В друг магазин в областния град пък се оказало, че не се води необходимата документация. По 4 са наложените актове в Хасково и в Димитровград, 3 – в Тополовград и Харманли, уточниха от Агенцията. При направените общо 56 проверки в областта са връчени и 5 предписания.

Дежурни екипи на Агенцията по безопасност на храните ще следят през предстоящите почивни дни около Великден за евентуални нередности в хранителните обекти. Приоритетно ще бъдат наблюдавани търговците на козунаци, яйца и месо. Гражданите могат да подават сигнали на горещия телефон на Агенцията – 070012299, съобщиха от дирекцията в Хасково.

Haskovo.info припомня, че всеки, който коли агне на открито също ще бъде глобяван.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Калитко
Калитко
09.04.2012 13:55 13:55

Като няма кой да го хвали,почна сам да се хвали. Нищо ново под слъцето.Винаги,особено по празници проверките са засилени.Тези 11 акта от един месец ги показват.Явно няма с какво друго да се похвали новия началник.Мисли си че по този начин си вдига рейтинга,но уви.Ха да направи акт на Уйкенд ЕООД Димитровгад да видим държи ли му.Ще направи ама и неговата диплома ще я покажат в интернет ако има изощо такава.Интересното е как от санитарен инспектор със сред.спец.образование заема пост на н-к отдел.Такова нещо няма в никоя длъжностна характика.Е така е като тато има връзки,в Б-я всичко е възможно.Езък ,че всички простотий рефлектират на имиджа на ГЕРБ.Фукариите пак ще са потърпевши,а богопомазаните ще си развяват байряка както си искат,защитени контролните органи.

Търговец от региона
Търговец от региона
10.04.2012 1:59 1:59

Езък си за нас.Като чета коментарите Ви излиза че сте протежета на началника.Коментира се по горе ценза и дипломата на въпросния н-к,а не далаверите му.Явно гузен не гонен бяга.Рано му е още за големи удари,а и предишния н-к , д-р ти Вълчанов,вече директор на Агенцията по храните едва ли ще му даде възможност да си разиграва коня.Нали за това го е сложил в схемата,да събира трошичките.Колкото до далаверите традицията повелява.Тя е продължение на престъпния рекет в целия регион който упражняваха тандема Младенова-Вълчанов.Нямаше човек от бранша,които да не е пропищял и да не им е сърбал попарата.То не бяха технологични проекти,хасепси,практики и др.подобни ,та нови ,та стари ,та договори за гризачи за хиляди лева.Колкото до въпросния Матев правомощията и регистрацията на обектите ставаше и става под благословията на Вълчанов,вече и директор въпреки криминалното си минало.Той не е човек който да сподели меда с някого.Прекалено алчен е да даде на някои без да зависи ,или има изгода от това.Но пъзела се подрежда,нещата лека полека си идват на място.Рано или късно поне ще разберем истината.Иначе казано язък си за нас производители и търговци,има още кой знае колко без дипломи готовани да храним.

Цвети
Цвети
09.04.2012 23:09 23:09

И забравих да ти кажа 20000 лв. Струва кола модел 2002г.със себестоиност не повече от 8000 лв. Къде е остатъка??????????

Цвети
Цвети
09.04.2012 23:05 23:05

Калитко-защитнико на Душко Добродушко(д-р Илиев) обясни на всички как въпросния доктор купи служебна кола за 20000 лв.,как пусна Матев за 20000 лв.,как караше хранителните обекти да свалят плакатите на сегашния кмет (Георги Иванов)? Явно таксата му е 20000 лв.-криза е все пак.

123
123
09.04.2012 19:19 19:19

kalitko(Iliev)=Matev=20000leva

Петър
Петър
09.04.2012 18:35 18:35

Калитко Калитко , ти като ревнива приятелка го браниш.Ако беше толкова умен и кадърен щеше да си завърши висше, заедно с магистратура,а не да кара разни измислени колежи и кръжоци по безопасност на храните.В Б-я с пари всичко може.И Калина беше завършила в Германия и донесе диплома с немски печат ,да ама не.Да не излезе и неговата магистратура подобна,само че от някои свободен Пловдивски университет.Как толкова доктори в Хеито не са забелязали какъв талант има между тях.

Възмутен
Възмутен
09.04.2012 16:42 16:42

Да дойдат да проверят млекарката на ъгъла на парка на „Добруджа“срещу Еврофутбол.Седи до обяд,до към 11 часа,слънцето пече буттилките с мляко,мацката отврене-навреме надига и пийва от всяка бутилка и ако не й хареса,тича в магазина,купува сода за хляб и смело ръси в бутилките с мляко!
А наивните хорица купуват ли купуват!

юропеец ,начи
юропеец ,начи
09.04.2012 15:04 15:04

Аха!европейските Европеизации Европеизират изискуемите изискуемости на изискания магистър

до Калитко
до Калитко
09.04.2012 14:41 14:41

Предстоят най-светлите празници…И свестните като почнахте да плуете – от злоба и завист не можете да видите и хубавите неща. Така е като изгубихте властта. Само злоба, но помнете, че всичко се връща срещу злобарите.Стига вече простотии Калитко, само това ти остана на теб да плуеш кадърните хора по форумите. Момчето е магистър „Контрол и безопасност на храни“ учил е по Европейски изисквания, а не да брой на кой коч-колко т…..

Dora Ivanova
Dora Ivanova
10.04.2012 16:56 16:56

Az, ne moga da si obqsnq za6to VI pre4i tozi narod tolkova mnogo.Zna4i ,az ne moga da prodam na otkrito kozunatzi i k*rabii, direktno ot proizvoditel sas sertifikat za ka4estvo i proizxod,a babite pred malkiq biznes centar,da prodavat marulq,luk,qica,slanina i t.n. , bukvalno na zemqta.Tova normalno li e Gospoda ot Agenciq po bezopasnost na xranite? Sega kade da gi prodam az tiq kozunatzi i k*rabii,kato sam gi platila minalata sedmitza a Vie gospoda,izlizate s va6eto re6enie na 09.04.2012g.6te vi gi podarq

Back to top button