Любопитно

РИОСВ – Хасково отбелязва Международния ден на планините с конкурси

РИОСВ – Хасково кани желаещите да участват в конкурса за есе на тема „Планината – здраве, вдъхновение, красота“ и фотоконкурса „Магията на Източните Родопи“.

Срокът за изпращане на материалите е 1 декември. За победителите в конкурсите са предвидени специални награди.

Поводът за обявяване на конкурсите е Международният ден на планините, който се отбелязва на 11 декември. Той се чества от 2003 г., когато Генералната асамблея на ООН фокусира вниманието към проблемите на развитието на планинските райони и необходимостта от оказване на помощ на хората там. В планините е съсредоточено биологичното разнообразие и те са едно от най-популярните места за почивка.

В България, с нейните 36 различни по вид, височина и други критерии планини, 8 надминават 2000 м и спокойно можем да кажем, че нашата страна е планинска. Днес обаче планините ни са заплашени от нерегулируема сеч, която нарушава природното равновесиe и предизвиква бедствия като наводнения, болести по дърветата, изчезване на животински и растителни видове, замърсяване и застрояване, подчертават еколозите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button