Хасково

Безплатни изследвания в Хасковско за Световния ден за борба срещу СПИН

Предстоят безплатни консултации и изследвания за ХИВ в Хасково и Димитровград във връзка със Световния ден за борба срещу СПИН – 1 декември, съобщават от РЗИ.

На 29 и 30 ноември от 9 до 15 часа в сградата на РЗИ до общината се организира Ден на отворените врати, като ще се извършва анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатити В и С.

Същите изследвания ще се правят на 30 ноември от 11 часа в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград и на 1 декември от 10 до 14 часа на площад „Свобода“ в Хасково.

Между 28 ноември и 1 декември в училищата ще се оформят кътове със здравни материали и информационни табла за СПИН, организират се конкурси за плакати на тема „Живот без СПИН“, презентации, филмови прожекции и дискусии по темата. Провеждат се анкети и здравни беседи.

На 1 декември в учебните заведения ще се раздават червени лентички – символ на солидарността с ХИВ-позитивните и болните от СПИН.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button