Регион

Свиленградско училище празнува 100-годишен юбилей

Паметна плоча на Любен Каравелов, патрон на основното училище в свиленградския квартал „Кап. Петко войвода“, откри кметът арх. Анастас Карчев, съобщават от общината.

Събитието е част от празничната програма на ОУ „Любен Каравелов“ по случай 100-годишния му юбилей. През 1923 година в тогавашното Ново село е издигната сграда, специално построена за училище. В тази сграда то се помещава и до днес. Училището е начално до 1932 година, след това се разраства и става основно. Днес там се обучават 140 деца под грижите на 15 педагогически и 6 непедагогически специалисти. Осъществява се целодневна организация на учебния процес с цел превенция на отпадане на деца от училище.

Директорът Стефан Каймаков отбеляза, че училището посреща стотния си рожден ден в модерна и образцова учебна база. През последните няколко години сградата на училището беше изцяло санирана и ремонтирана, разполага с енергоспестяващо осветление, достъп за хора с увреждания, обновени учебни кабинети и отоплителна система.

СвиленградАрх. Карчев честити празника на школото и изрази задоволството си от постигнатите успехи в провеждането на учебно-възпитателната работа и заяви, че подготвя проект за изграждане на физкултурен салон към училището. Той поздрави дарителя на паметната плоча Мирослав Николов.

На тържеството присъстваха бивши учители и директори на ОУ „Любен Каравелов“, директорите на училища в Свиленград, граждани. Водосвет отслужи архиерейският наместник отец Константин.

Програмата за 100-годишния юбилей ще завърши с празничен концерт в НЧ „Просвета 1870“ на 1 декември от 17 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button