Хасково

Обявиха поръчки за ремонт на детелината на „Орфей“ и жп надлеза на булевард „Съединение“

Обществени поръчки за основен ремонт на пътен възел „Орфей“ и жп надлеза на булевард „Съединение“ в Хасково обявиха от общината.

Срокът за изпълнение на ремонтите е до 310 календарни дни от получаване на уведомление за осигурено финансиране. Прогнозната стойност за детелината на „Орфей“ е 1 969 500 лв. без ДДС, а на жп надлеза е 3 787 500 лв. Поръчките са за инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи.

Основание за възлагане на задачата е незадоволителното експлоатационно състояние на трите мостовите съоръжения на пътен възел „Орфей“. Те са изградени между 1975 – 1984 г. и общината не разполага с проектна документация от тяхното строителство, посочват от кметството.

Незадоволително е и експлоатационното състояние на жп. надлеза на булевард „Съединение“. Мостовото съоръжение е изградено в периода 1975 – 1984 г. и за него общината не разполага с проектна документация от строителството. Надлезът е изграден над жп. линия „Русе – Хасково -Подкова“ и представлява две отделни 16 отворeни гредови мостови съоръжения.

През 2022 г. е извършено обследване на двете съоръжения, в резултат на което са изготвени технически паспорт, доклад за съществуващото състояние и конструктивно решение – предложение за ремонтни и рехабилитационни работи. Оферти за двете процедури се подават до 26 февруари.

През годините читатели на Haskovo.info алармираха за лошото състояние на съоръженията и настояваха за техния ремонт.

Шофьори: Арматура и пукнатини зеят от детелината на „Орфей“ в Хасково

Хасковлии настояват за ремонт на надлеза до жп гарата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Айде на бас
Айде на бас
31.01.2024 21:32 21:32

Че знам коя фирма ще е изпълнител :)
Жокер – същата прави и Младост

Haна
Haна
01.02.2024 8:57 8:57

Атаман ще строи -ремонтира…

Back to top button