Хасково

Прекратиха поръчката за светофара на пътя Хасково – Димитровград

Прекратиха обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и изграждане на светофарна уредба на пътя Хасково – Димитровград при кръстовището с Бирената фабрика и ритейл парка.

Решението е на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов. Сред мотивите е, че издаденото от директора на Областно пътно управление – Хасково решение за откриване на процедурата е в противоречие с разпоредба от Закона на обществените поръчки и при липса на правомощия за това.

Haskovo.info припомня, че обществената поръчка за близо 500 000 лв. беше обявена на 9 януари и предизвика вълна от недоволство сред граждани и общински съветници. Становището на ОДМВР – Хасково пък е, че при кръстовището трябва да бъде изградено кръгово. Коментира се и поставянето на мантинела, с която да се ограничи левият завой.

На запитване на Haskovo.info от АПИ отговориха, че светофарът е временно решение за обезопасяване на кръстовището до изграждането на кръгово. От Пътното казаха, че светофарът ще е с гъвкаво управление.

Днес трябваше да бъдат отворени офертите на кандидатите за неговото изграждане, но за сметка на това поръчката беше прекратена.

Търсят фирма за монтаж на светофар пред магазините на входа на Хасково

АПИ: Слагаме светофар до Бирената, докато бъде изградено кръгово

Недоволство срещу светофара на пътя Хасково – Димитровград

„Практикер“: Готови сме да изградим кръгово на пътя Хасково – Димитровград

Пътното: Светофарът между Хасково и Димитровград ще е с гъвкаво управление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.02.2024 17:39 17:39

Браво, едно хубаво нещо.

Летящия холандец
Летящия холандец
06.02.2024 19:06 19:06
Отговор до  Анонимен

Прехвърлиха лева към ремонта на подлеза и моста на раковски от 6млн без ддс.

аз бе
аз бе
06.02.2024 19:13 19:13

Има просто решение, не е необходим нито светофар нито кръгово. Съществува един тесен асфалтов път от пътя за Пловдив на 930 м от центъра на детелината и паркинга на ритейла. Само трябва да се оправи връзката с пловдивско шосе. Който отива в ритейла от Хасково се извърта през детелината, тръгва за Пловдив и след 930 метра отбива по въпросното пътче. Не пресича никакво насрещно движение. Връща се от сегашния вход/изход на паркинга на ритейла. Който от Димитровград отива в ритейла няма проблеми. Връща се като тръгва за Хасково от вход/изхода на паркинга на ритейла, извърта се на детелината и тръгва за Димитровград. И той не пресича никакво насрещно движение. Трябва малък, бърз и евтин ремонт на въпросното пътче.

Гражданин
Гражданин
09.02.2024 10:51 10:51
Отговор до  аз бе

Звучи, като добър вариант, но аз не разбирам защо изобщо трябва да се прави нещо?! Слагат мантинела и се ползват кръговото на Язаки и детелината с пловдивския път. Достатъчно близо са, за международен път с ограничение 90.

Апптттии
Апптттии
06.02.2024 21:58 21:58

Хаскьой умре

Анонимен
Анонимен
07.02.2024 9:31 9:31
Отговор до  Апптттии

Не още.

Back to top button