Хасково

Откриват нова детска градина в Хасково, закриват забавачката в Корен

Деца, илюстрацияДа бъде открита нова детска градина в Хасково предлага кметът Георги Иванов. Решението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общински съвет. Ако бъде прието, забавачката ще се помещава в сградата на дом „Надежда“ и ще се казва „Ежко Бежко“

В град Хасково има 16 целодневни детски градини. По данни на директорите им броят на чакащите и незаписани деца през годините нараства. В момента малчуганите, които посещават детски градини, са 2882. Депозирани са и 635 молби от родители, които очакват децата им да бъдат приети. Един от кварталите с най-голяма детска градина е кв. „Орфей“, а там забавачката не може да обхване всички желаещи.

В същото време Дом „Надежда“ се намира в близост до кв. „Орфей“. В него са настанени едва 9 деца при капацитет 40. Част от тях през деня посещават Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“, а другите са интегрирани в масови детски градини. Така на практика се оказва, че през деня сградата на дома е неизползваема.

Затова освен разкриване на нова детска градина в Хасково, градоначалникът предлага общинските съветници да вземат решение за намаляване капацитета на Дом „Надежда“.

Паралелно с искането за откриване на нова забавачка, се предлага и закриване на съществуваща в село Корен. Причината – градината се посещава едва от 7 до 10 деца, а изискването на Министерството на образованието за сформиране на една група е минимум 12 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.05.2012 19:21 19:21

Тва в бизим махле нали,много си мисли за избирателите кмета многоо…

Back to top button