Хасково

Предлагат обследване на улиците и трафика в Хасково

Създаване на комисия, която да обследва и прецени възможностите за реорганизация на движението на улици в Хасково, предлагат общинските съветници от групата „Български гласъ“.

Целта е да се осигури висока пропускателна способност, минимални задръжки и загуби от транспорта, както и условия за безопасност и удобство. Предложението за създаването на експертна комисия е и заради зачестилите сигнали от хасковлии за проблеми при движението по определени улици, кръстовища, за проблеми с паркирането.

Съветниците предлагат експертната комисия да обследва уличната мрежа в Хасково, за да се проучат възможностите улици да станат еднопосочни с цел усъвършенстване на системата за рагулиране на движението и разтоварване на трафика в определен район. Целта е да се открият недостатъци и набелязване на строителни мероприятия, свързани с подобряване на техническите елементи на уличната мрежа, като реконструкции на кръстовища и улични участъци, монтаж на светофарни уредби, подмяна на настилки, изграждане на повдигнати пешеходни пътеки пред училища и детски градини.

„Въвеждането на еднопосочно движение по повече улици в града е предпоставка за по-добро организиране на паркирането и велосипедното движение, тъй като се освобождава допълнителна площ, увеличава се пропускателната способност на кръстовищата. Значително се намалява броя на опасните конфликтни точки и вероятността от възникване на катастрофи. Едно от най-големите предимства на еднопосочното движение е, че осигурява места за паркиране, основен проблем особено в централната част на града“, се казва още в докладната, която ще бъде разгледана на сесията на общинския съвет на 16 февруари.

Уличната мрежа в Хасково е с дължина около 500 километра и по тази причина съветниците считат, че за обстойната проверка ще са необходими поне 3 месеца. Предлага се до 15 май тази година експертната комисия да представи своя доклад пред кмета и общинския съвет.

Нови настройки на основни светофари в Хасково в опит за „зелена вълна“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Коко
Коко
10.02.2024 17:04 17:04

Отново „да се усвоят“едни пари от „една комисия“.
Да се сложат още 2-3 светофара и цялата мрежа светлинна сигнализация да се синхронизира.
А улиците на Хасково не могат да поемат този огромен поток от коли в пиковите часове. Особено централната част. Нуждаят се единствено от ремонт. А и да се прекратят спиранията тип „румънски тираджия“ в натовареното време пред бакалии,магазинчета или „ама аз само за малко“.
Комисията е безмислена.

Анонимен
Анонимен
10.02.2024 17:22 17:22

Дрън дрън че пляс….. еднопосочни улици за да се въртиш като гъшоглъв докато стигнеш до някой адрес …
и после тези улици станали синя зона ….в момента е супер особено след промяната на времето на светофаите…..по добро е единствено изграждането на кръгово…..макар че каквото и да се направи все тая….в час пик пак ще има задръствания…. Хасково е стар тип град със сокаци..а колите са твърде много..има два три булеварда и те са синя зона…..

Last edited 2 months ago by Анонимен
Анонимен
Анонимен
11.02.2024 9:38 9:38
Отговор до  Анонимен

Зависи от града. В Пловдив въведоха еднопосочни в горе долу един цял квартал. И честно казано не е зле. Ама говорейки за Хасково, не знам тук

Тротил
Тротил
10.02.2024 22:23 22:23

Направо да се свърже директно Бул Раковски и Кърджалийска през площада и пред Общината!

инструктор
инструктор
11.02.2024 8:31 8:31

Първо да премахнат синята зона и неправилно паркиралите автомобили от основните булеварди.

Ферди Бекир
Ферди Бекир
11.02.2024 9:51 9:51

това може да се направи и без комисия .нали има видео наблюдение и са харчени парите…. все пак в кои век живем просто им трябва софтуер . и проблема им решено …. даже може да открият и пияните шофьори и проблема е решен за винаги…

Back to top button