Хасково

Министър: Освободих член на УС заради поръчката за светофара край Хасково

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков каза по време на парламентарен контрол, че заради обществената поръчка за монтирането на светофарна уредба на пътя Хасково – Димитровград е освободен член на Управителния съвет на АПИ, защото инициативата за процедурата не е била само на Областното пътно управление.

Това стана в отговор на запитване от народния представител от „Възраждане“ Георги Георгиев за поръчката и бъдещето на въпросното кръстовище с Бирената фабрика и Холидей парка. Haskovo.info припомня, че поръчката за близо 500 000 лв. беше прекратена на 6 февруари.

Министърът каза, че е бил запознат с казуса и от народни представители от други партии. Във фейсбук за среща с него съобщи и народният представител от ПП-ДБ Веселин Недев.

Цеков бил проучил процедурата и е разпоредил нейното прекратяване, защото решението за светофара е нецелесъобразно и финансово необосновано. „Разбирам нуждата за връзка с търговски обекти, но не трябва да се разхищават публични средства за нелогични и необосновани решения“, посочи министърът.

Той призна, че се обсъжда проект за кръгово, но решението ще бъде взето след около месец, след приключването на проверка и анализ на пътната обстановка и идентифициране на мерки за пътна безопасност от страна на работна група.

Регионалният министър подчерта, че личното му мнение е, че там трябва да бъде монтирана мантинела, която да не позволява навлизането в насрещното движение по главната транспортна артерия.

ВъзражданеНа пресконференция днес Георги Георгиев посочи, че от „Възраждане“ също са за поставянето на мантинела на кръстовището.

На брифинга общинските съветници Ясен Колев и Атанас Кръстев коментираха и петъчната сесия на общинския съвет, като я определиха като скандална, защото покрай общинския бюджет е имало твърде много докладни за разглеждане, с които е било трудно за местните парламентаристи да се запознаят. Отделно не са били приети предложенията на „Възраждане“ за повече пари за ин витро, за здраве и спорт. Единствено е минала докладната им за поставянето на националното знаме и герба на Хасково във всяка зала и физкултурен салон. Те посочиха, че сглобката между ГЕРБ и ДПС в общинския съвет се била разраснала с Иван Иванов от ИТН, който по техни наблюдения гласувал повечето предложения на мнозинството.

Организационният секретар на „Възраждане“ Красимира Христова каза, че в два дни от седмицата в офиса на партията на булевард „Раковски“ №5 А ще се провеждат приемни с гражданите, на които те могат да подават сигнали и проблеми за решаване. Приемната ще е всеки понеделник от 12 до 14 часа и всяка сряда от 17 до 19 часа.

Прекратиха поръчката за светофара на пътя Хасково – Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шон шо жмон
шон шо жмон
20.02.2024 16:46 16:46

пак с недмлъвки-кой е тоя дето са го уволнили-име има ли си?

Даниел
Даниел
20.02.2024 20:10 20:10

Браво,че пресякоха тази далавера половин милион лева за нещо временно!

Back to top button