Хасково

Грънчарско колело омайва деца пред галерия „Форум“

детска работилницаДеца се захласнаха по въртящото се грънчарско колело пред галерия „Форум“. Най-любопитните пробваха сами да измайсторят вазичка

Напътстваше ги специално пристигналият за случая майстор Ивайло Господинов от читалище „Марица“ в димитровградското село Райново, който има опит и като ръководител на детско ателие по грънчарство.

Малките художници пък се заеха да оцветяват фигури от глина. Пеперуди, калинки, сърчица и други рисунки грейнаха върху лицата на малчуганите, дошли с родители и учители. Актьорът Янко Митев ги зарадва с причудливи животинки, направени от балони.

Днешният празник „Вълшебствата около нас“ е част от програмата на общината за отбелязване на 120 годишнината от модерното озеленяване на Хасково, чийто финал е през септември.

детска работилница детска работилница
детска работилница детска работилница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button