Хасково

Пробите от храната на децата в градините без отклонения

Храната, архивПробите, взети от храната, която приготвя фирма „Дусман“ за детските градини, не са показали отклонения. „Всичко е наред“ – обобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ – Хасково д-р Снежана Иванова.

Haskovo.info припомня, че в началото на седмицата неоснователен сигнал от родител активизира Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция. Бащата твърдял, че 10-12 деца от детски градини в Хасково са с хранително натравяне и повръщали. По думите на загрижения татко малчуганите били прегледани в Спешния кабинет.

Проверката на институциите още тогава установи, че става въпрос за „остра вирусна инфекция“, но за всеки случай бяха взети проби от храната, които се оказаха отрицателни.

През май заболеваемостта в областта е в норма. Регистрирани са 3-ма с марсилска треска, 50 – с ентероколит, 11 – с ротавирусен гастроентерит, 7 – със салмонелоза, 7 – с хепатита, 82 – с варицела.

Първият случай на СПИН в областта за тази година е регистриран през май. Става въпрос за 24-годишен мъж от областта. Има и два случая на сифилис, допълни д-р Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
07.06.2012 14:25 14:25

Бащата много правилно е сигнализирал,само че е трябвало да изследват всичко,което са яли децата на 1ви юни!Едва ли остра вирусна инфекция ще причини повръщане на толкова много деца в един и същи ден!

Back to top button