Любопитно

Близо 600 ученици посетиха за месец хасковския музей

Рекордните 590 ученици посетиха през февруари Регионалния исторически музей в Хасково.

Най-голямата ученическа група беше от хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Гимназистите от осми, девети и единадесети клас гледаха филм за живота и дейността на своя патрон.

Другата голяма ученическа група беше от ПГЕМТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Уредници от музея изнесоха специализирани беседи пред ученици от три хасковски училища, свързани с битката при Клокотница, работническото и женското движение в региона, образованието в Хасково между двете световни войни. Продължава да е голям интереса към документалната поредица „Загадки и истории в музея“ и работилниците за мартеници и тъкане, допълват от РИМ.

Музеят е посетен и от отделни туристи и групи от възрастни от Ахтопол, Бургас, Варна, София и Благоевград. Очаква се през март също да има голям интерес към програмите на музея, предназначени най-вече за учениците. Вече има заявки за посещения на над 200 гимназисти. На 1 март експозициите бяха разгледани от 47 ученици от Крумовград.

Хасковският музей ще бъде отворен за посещения на националния празник – Трети март, от 10 до 16 часа. В неделя посещенията ще бъдат безплатни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button