Хасково

Задържаният с рекордните 378 кг. марихуана отрича да е знаел за дрогата

40-годишният турски шофьор Айхан Караарслан, който беше арестуван с рекордните 377.780 кг. марихуана на стойност 6 044 480 лева, заяви днес пред хасковския съд, че не е знаел за дрогата в камиона му.

Haskovo.info припомня, че Караарслан беше задържан на 5 март при опит да премине с тира си от България в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“. Служителката на електронната везна е констатирала несъответствие между реалното тегло на камиона и това по документи. Извършена е проверка с рентген, която е установила съмнителни плътности сред превозваните пластмасови палети. При щателната проверка са открити 12 кашона с 344 плика с канабис.

От прокуратурата поискаха постоянен арест за турския водач заради обоснованото предположение, че е извършил деянието, в което е обвинен и опасността от укриване и извършване на престъпление. Той е чужд гражданин и няма връзки с нашата страна.

Караарслан и неговият адвокат поискаха по-лека мярка – парична гаранция и забрана за напускане на страната. Защитникът му каза, че той не е знаел, че превозва дрогата. На 29 февруари Айхан доставил в Германия авточасти. От фирмата му поръчали да върне в Турция полуремарке, натоварено във Великобритания и той отпътувал на 2 март, като преминал няколко европейски граници преди да бъде спрян на българо-турската. По делото нямало специални разузнавателни средства, не бил разработван от службите за връзки с криминалния контингент, с чисто съдебно минало е и е баща на две деца, за които се грижи.

Съдът обаче прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което са привлечен към наказателна отговорност. Отделно е налице реална опасност да се укрие или да извърши престъпление. По тези причини хасковските магистрати го оставиха в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Заловиха рекордните 378 кг. марихуана за 6 млн. лв. на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button