Регион

Събират дрехи и обувки за семействата от изгорелия блок в Димитровград

Дарителска кампания за събиране на дрехи и обувки за пострадалите семейства при пожара в димитровградския квартал „Изток“, обявиха в социалните мрежи от Пенсионерски клуб „Наука“.

Желаещите могат да направят дарение в клуба на улица „Цар Симеон“ 10 – зад сградата на общината, вдясно по посока парк „Марица“, всеки ден от понеделник до четвъртък от 8:30 до 16 ч.

Haskovo.info припомня, че пожарът избухна на 14 март. Блокът, в който живееха 12 души, изгоря, като 66-годишен мъж загина, а останалите останаха без покрив и покъщнина.

От общината обявиха, че ще съдействат на пострадалите, които могат да разчитат на помощ и от социалните.

Междувременно два сигнала за пожари в димитровградски села са подадени на 15 март, съобщават от полицията.

Първият е получен в 20:03 часа и е за пламъци в помощна постройка в село Светлина. Изгорял е покривът на плевня. Имотът е необитаем.

В 23:35 часа е сигнализирано за пожар в къща в село Скобелево. Домът е на 90-годишен мъж от Кърджали. По данни на огнеборците пожарът е възникнал от забравена скара. Причинени са материални щети, като няма пострадали.

Мъж загина при голям пожар в Димитровград

Общината и социалните помагат на бездомните семейства след пожара в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button