Хасково

Съдът: Подходите към мотопистата не са незаконни

МотопистатаАдминистративен съд – Хасково отмени заповедта на РДНСК, с която се обявяват за незаконни подходите към мотопистата край града.

Haskovo.info припомня, че сагата с мотопистата започна през август миналата година. Тогава на възстановеното съоръжение бе планирано да се проведе кръгът от републиканския шампионат по мотокрос. Областният управител Ирена Узунова обаче разпореди проверки на законността на пистата и състезанието. Изводът на Областното пътно управление и РДНСК бе, че са направени две незаконни пътни връзки към пистата. Кметът Георги Иванов пък тогава обясни, че те съществуват от повече от 30 години, откакто е създадена пистата.

Мотивите на магистратите са, че „Началникът на РДНСК Южен централен район е разпоредил премахването на строеж, който не е достатъчно индивидуализиран и не е доказано, че представлява незаконен строеж, поради което обжалваната заповед се явява издадена при неспазване на установената форма и в противоречие с материалния закон, и подлежи на отмяна като незаконосъобразна„. Решението подлежи на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.

За мотопистата се води още едно дело. Община Хасково оспорва пред Районния съд глобата от 5000 лева за това, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата са незаконни. Решението и по това дело се очаква да излезе в най-скоро време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button