Хасково

Срещата за пътя в Книжовник – без резултат

Пътят в КнижовникБез резултат приключи срещата за проблема с пътя в село Книжовник, инициирана от областния управител на Хасково Ирена Узунова. На нея присъстваха заместник-кметът на Община Хасково Нели Станева, секретарят на кметството Атанас Димитров, представителят на кмета на селото Христо Кирчев и директорът на областното пътно управление Живко Боговски.

Преди два дни жителите на Книжовник и Стамболово излязоха на протест заради лошото състояние на пътя, на който всеки ден си разбиват колите. Проблемите се появили преди 4 години след ремонт на уличната канализация, извършен от фирма „Марчела“. Тя приключила обекта, но от община Хасково отказали да приемат пътя, тъй като не бил възстановен в първоначалния вид. Заради това той не може да бъде рехабилитиран от „Пътна инфраструктура“, които отговарят за него.

На срещата снощи е обсъдена възможността община Хасково да завърши и въведе в експлоатация обекта, след което да се търси възстановяване на средства от некоректната фирма. Заместник-кметът Нели Станева обаче е заявила, че средства в общинския бюджет не са осигурени и този начин на решаване на проблема е невъзможен.

Според Ирена Узунова състоянието на пътя е нетърпимо и община Хасково следва да разгледа всички възможности за приключване на канализацията, за да могат да се инвестират държавни средства в републиканския път. Узунова е предложила да се потърси вариант за остойностяване на довършителните работи и търсене на външно целево финансиране.

На срещата не е присъствал представител на фирма „Марчела“. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button