Хасково

Търсят 8 съдебни медиатори в Хасково

Открит е първият етап от процедурата по подбор на съдебни медиатори за Окръжен съд – Хасково.

Търсят се 8 съдебни медиатори. Сроковете и реда за подаване на документи за участие ще бъдат обявени със заповед на съда.

Както Haskovo.info писа, предстои създаването на съдебен център по медиация в Хасково. Това се прави във връзка с измененията в Закона за медиацията и въвеждането на задължителна медиация по определени видове дела, които влизат в сила от 1 юли.

Такива центрове се създават към всеки окръжен съд с териториални поделения към районните съдилища. Те ще организират процедурите за медиация по висящи съдебни дела, съгласно глава шеста от Закона за медиацията.

Тъй като в съдебна палата в Хасково няма свободни помещения за нуждите на център по медиация е постигната договореност с Адвокатската колегия – Хасково за предоставяне на офис №24 на улица „Хан Кубрат“ №8, етаж 4 в Хасково. С решение на Управителния съвет е предоставено помещението за срок от 5 години за нуждите на съдилищата за преустройването му в център за медиация.

Необходимите документи за участие са както следва:

Заявление по образец, към което се прилагат следните документи:

1. Автобиография, подписана от кандидата;
2. Копие от документи, удостоверяващи обстоятелствата по чл. 8, ал. 1 от Закона за медиацията
3. Копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”. Завършилите висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система;
4. Копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ професионален опит на кандидата, а за лицата със свободни професии – доказателство за регистрацията или за вписването им;
5. Копие от документи, удостоверяващи допълнителна квалификация на кандидата в областта на медиацията (при наличие на такива);
6. Други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества, включително и препоръки.

Правят съдебен център по медиация в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button