Спорт

Георги Иванов не успя да преодолее четвъртфиналите на олимпийската квалификация в Баку

Дебютантът при класиците Георги Иванов не успя да преодолее четвъртфиналите на олимпийската квалификация в Баку, съобщават от федерацията по борба.

Европейският шампион до 23 г. в свободния стил стартира впечатляващо при 130-килограмовите, след като се наложи с технически туш 10:0 над Борис Петрушич (Сърбия) за 2,56 мин.

След това обаче беше спрян от грузинеца с азерски паспорт Бека Канделаки, който имаше ръстово превъзхоство – 0:9 за 1,45 мин. Съперникът му е висок 195 см.

Само финалистите взимат квоти за олимпиадата.

По-рано този сезон състезателят на клуб „Димитровград“ стана носител на златния пояс „Дан Колов“, като се върна на тепиха след лечение на травма. Но за квалификацията в свободния стил при тежките България ще бъде представена от Ален Хубулов, трети на Евро 2024, който преди това надви Георги на шампионата.

Другите ни двама представители при класиците също загубиха.

Следващата и последна олимпийска квалификация е световната в Истанбул от 9 до 12 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button