Хасково

Аптеките в Хасковско изрядни, пушачите – също

АптекаНяма констатирани нарушения при проверките на аптеки в Хасковска област от началото на година досега. Това отчетоха от Регионалната здравна инспекция. 

Всяка аптека трябва да бъде проверявана по два пъти в годината, обясни д-р Таня Николова. Следи се за хигиенното състояние, за персонала и за качеството на лекарствата.

През миналия месец инспекторите са проверили и работата на Спешния център в Димитровград, както и няколко амбулатории, в които нарушения също не са открити.

Няма проблем със спазването на забраната за тютюнопушене, отчете и началникът на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ д-р Иван Александров. През юни са извършени над 500 проверки. Не е открит нито един пушач в затворено заведение. Вече тръгваме и по администрациите, обяви Александров. Имали няколко сигнала, че чиновници пушат по кабинетите си в държавните институции. Издали ги техни колеги.

Ако пушач бъде заловен с цигара в закрито обществено помещение, той ще отнесе глоба от 300 лева. Тъй като проверяващите нямат право да искат лични документи, в случай, че нарушителят откаже да ги предостави, се вика полиция.

15 предписания до кметове в областта са издали от РЗИ – Хасково във връзка със забраната за пушене на детски площадки. Те трябвало да поставят табели с предупреждение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button