Хасково

Общината си иска военните имоти с документ от 1889 г.

Паметникът на 10-ти Родопски полк, архивОбщина Хасково ще заведе дело в съда, за да си вземе военните имоти между ДНА и улица „Дунав“. Това ще стане на базата на документ от 1889 година, с който тогавашната градска управа е предоставила терените на 10-ти Родопски полк с условието те да бъдат върнати ако формированието се вдигне от Хасково.

Документът е открит докато били търсени архиви във връзка с възстановяването на старата часовникова кула в центъра на града, обясни председателят на Общински съвет – Хасково Иван Иванов.

Досега този документ не ни беше известен. Предстои да внесем искане в съда, обясни пред Haskovo.info кметът Георги Иванов.

Тръгването на подобно дело би блокирало всички действия във връзка с имотите, които в момента са обявени за продажба от Военното министерство. На терена се намира и паметника на 10-ти родопски полк, който предстои да бъде реставриран от държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лъжица
Лъжица
20.07.2012 15:40 15:40

И гробовете на дедите си ще разкопае този за да налапа голямата хапка. Да му приседне!

старцев
старцев
21.07.2012 18:38 18:38

в 1962 г служих в това поделение каква чистота беше какъв ред имаше кипеше живот даже и в ареста съм бил 2 дни а сега мъртвило змии мишки гарги пълна деградация каквото ни е и обществото

Back to top button