Коментари и анализи

Седмичници – 09.10.2006

Седмичници

Хлябът в Хасково скоро ще го гледаме само през макароните, с които ще го заместим. Такова усещане ни обзе в понеделник. Онази сутрин се събудихе с честитката за нови цени на насъщния. По-късно през деня стана ясно, че ЕС ще го посрещнем май само със сол, защото до нова година още малко щял да поскъпне самунът.

Във вторник от поредния отчет на бившето ХЕИ стана ясно, че само за една седмица има регистрирани 23 случая на вирусен хепатит в региона. След дни щяхме да разберем, че от РИОКОЗ даже се опасяват от епидемия.

Пак във вторник, близо месец след началото на учебната година, от Социално подпомагане се сетиха да почнат да раздават помощите за първолаците. Вярно, че само преди ден беше изтекъл срока за молби, ама не може ли, който е подал да му дадат по-навреме?!

Добре, че дойдоха Д2, та да ни разсеят малко от мислите за хляба и жълтеницата.

В сряда кметът откри обновения спортен комплекс „Юнак”. 63 хиляди вложили общината и дарители в проекта. Сменили дограмата и излъскали тоалетните, за да покажат на хората какво може да се прави с пари.

И таман се бяхме зарадвали на поредния ремонт в Хасково и ни застреляха с новината, че, ако искаме да спестим от данък сгради, ще трябва да кандисаме да вземат информация за изхабения ток. От Енергото щели да им я дават, а пък ние ако сме послъгали и все пак си ползваме имотите, ще плащаме и данък, и такса смет.

Това обаче не беше единствената лоша вест него ден. Привечер почитателите на футбола за сетен път се убедиха, че отборът ни не е за сред първите. И само подкрепа не стига. Ще трябва да се напънат хасковските футболисти, ако искат и следващия път на стадиона да се съберат фенове.

Четвъртъкът беше окупиран от Райна Йовчева.

Първо жителите на Ябълково се оплакаха, че не щат някакво си ново сметище да им мъти околното пространство. От областна администрация веднага ги успокоиха, че нямало да е баш така. После стана ясно, че Йовчева била пуснала водата на три села в симеоновградско само с няколко телефонни обаждания, а не забрави и бригадиското движение да почете. Същия ден празнуваше Свиленград. Празничната сесия на общинския съвет беше посетена от … Райна Йовчева.

Браво на таквиз управници! Навсякъде завтасват да огреят.

Петък донесе тъжна вест за един харманлийски дядо. Отглеждал си мъжът канабис. Има, няма – половин кило. Сигурно за внуците шоколади е искал да купи, както писаха читателите на Haskovo.biz в коментарите към новината. Ама на – хванаха го. По крими темата имаше и още: изплува труп от Марица, а в Капитан Андреево фойерверките уплашили органите на реда, та отцепили района.

В последния делник от миналата седмица в Хасково имаше сесия на местния парламент. Резултатът – изгониха петима опозиционни съветници от комисиите. Така е – да би мирно седяло, не би чудо видяло. Като са говорили срещу кмета и съветниците, сега да си сърбат попарата.

Уикендът беше един от най-черните в последно време. Дете падна от панаирска гондола и загина в събота. После стана ясно, че гондолата била самоделка, а у собственика й на всичкото отгоре намерили наркотик. Още в началото доста хора се зачудиха кой крив и кой прав. Дали е имало проблем със съоръжението или момчето не е внимавало. В понеделник щяхме да чуем, че версиите са именно две.

Неделя не беше по-весела. Още сутринта от КАТ ни казаха за тежка катастрофа с двама загинали. А ловджии гръмнали гъбар. Той поне се е отървал жив.

Извод от седмицата: Няма да ядем хляб, че е скъп. И за гъби няма да ходим да не ни гръмне някой ловец. Няма и по панаирите да се веселим, че гондолите са опасни. Само ще пием една вода, ама минерална, че да не ни хване жълтеницата и да влезем в епидемията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
10.10.2006 7:58 7:58

Абе, хляба няма да стане по лев от 1 януари, ама със сигурност влизането в ЕС ще ни изпразни още повече джобовете. Ще трябда изпълним куп евромерки, а заплатите ще си отанат същите.

Back to top button