Външни публикации

Време е за качествена градинска техника

Когато става въпрос за правилно обработване на градината, е от важно значение да избирате качествена градинска техника. На пазара се предлагат както хоби така и професионални машини, които да използвате в двора си. От началото на пролетта до късна есен дворът изисква грижи, като за да извършвате работа по него, трябва да използвате градински машини и инструменти.

За обработка на почвата можете да си вземете мотофреза, свредел, аератор и т.н. Ако основно се занимавате с подрязване на храсти или дървета, можете да избирате между машини като кастрачки за високи клони, ножици за жив плет, храсторези, резачки за дърва, цепачки и т.н.

За да поддържате красив зелен двор с гъста зелена трева, най-често използваните машини са косачки и тримери. Косачките могат да бъдат както ръчни, така и акумулаторни, електрически и бензинови. Съществуват различни по вид бензинови косачки като палцови, тракторни и др. 

Тримерите пък се делят на акумулаторни, електрически и бензинови. Най-голямото предимство на един тример за трева е, че може да се използва навсякъде особено на труднодостъпни и тесни места, където косачката не може да достигне. Освен това той е подходящ за неравни площи с наклони. Електрическите тримери са най-бюджетните и поради тази причина са доста търсени. Използват се за косене на малки тревни площи, тъй като мощността им е сравнително ниска. Единственото ограничение при работата с тях е, че захранващите кабели са къси и се изискват удължители.

Акумулаторните тримери за трева са подходящи за малки и средни площи. За разлика от електрическите те работят на батерии и са изключително мобилни. Единствено трябва да имате добре заредена батерия. Акумулаторните тримери могат да бъдат използвани у дома, но и професионално, ако машините работят с по-мощни батерии, каквито са 40 V.

Най-мощните измежду всички тримери са бензиновите. Те са подходящи за употреба на много големи площи и за косене на по-твърда растителност. Имат голяма ширина на косене, благодарение на което косенето се случва бързо и с лекота. Тъй като те са по-тежки, е добре да се използват и самари за равномерно разпределение на теглото на машината върху гърба на оператора. 

За да поддържате тревата свежа и зелена, тя трябва да се полива редовно. Това най-често се случва с помощта на градински маркучи. Изборът на подходящ градински маркуч не е лесен особено след като на пазара съществуват най-различни видове. Един от параметрите, на който трябва да обърнете внимание, е дължината на маркуча. Той трябва да е достатъчно дълъг за площта, която ще поливате. Маркучите биват с различна дължина – 10, 20, 30 м и т.н.

Важен е и диаметърът на маркуча, както и работното му налягане. Има маркучи ½“, ¾“, 1“ и др. Много от маркучите имат високо работно налягане, което ги прави устойчиви и подходящи за свързване с разпръсквач.

Много от маркучите също така се предлагат с различен брой слоеве. Колкото повече са слоевете, толкова по-устойчив ще бъде маркучът и по-трудно ще се наруши целостта му. Важен критерий е и материалът на маркуча, като най-често са PVC, но има и такива, които са изработени от каучук. За да поддържате градинския маркуч дълго време здрав, е важно да го съхранявате правилно, когато не го употребявате.

За лесно напояване можете да използвате градински помпи за вода. Те могат да се свържат с капковото напояване или с разпръсквачите и така лесно ще поддържате зелена трева и здрави коренови системи на растенията.

Освен гореспоменатите градински машини има и много други видове. В земеделието много често се използват сеялки и тороразпръскачки, пръскачки, плодоберачи, мотофрези и т.н. Мотофрезите например се използват за оране на почвата и разбиване на буците пръст, така че почвата да остане рохкава и хомогенна. С тях спестявате много време и усилия. Към тях можете да прикачите ремарке, с което лесно ще можете да пренасяте различни материали след като сте обработили почвата. С подходящото ремарке за мотофреза ще можете да транспортирате пръст, отпадъци, пясък и т.н. Трябва да се има предвид обаче, че ремаркетата са подходящи само за по-мощните мотофрези. Те се различават по тяхната товароподемност, която може да достигне до над 700 кг.

Градина

Откъде да закупя?

Трябва Ви качествена градинска техника, но не знаете откъде да си я вземете? Onlinemashini.bg е точното място, откъдето можете да закупите всичко необходимо без да хабите усилия и енергия в обикаляне по магазини.

В onlinemashini.bg можете да намерите всичко необходимо за Вашия двор, включително градински машини и инструменти на много добри цени. Екипът на onlinemashini.bg е винаги насреща да Ви помогне да изберете правилния продукт за Вас. Освен това имате възможност да закупите продукт на вноски. Цените са преференциални в полза на потребителите.

Онлайн магазинът осигурява бързо обслужване и сигурна доставка до избран личен адрес, офис на куриер или пък до шоурума на магазина. Всяка една пратка е с опция преглед и тест, за да сте сигурни в качеството на продуктите. Ако не сте доволни, можете да върнете продукта в срок от 15 дни.

В сайта можете да откриете над 8000 модела градински машини и инструменти. Ще откриете тримери, косачки, резачки, мотофрези, ножици, лопати, брадви, уреди за садене и много други.

Back to top button