Регион

Забраниха къпането в реки и язовири в община Любимец

Къпането в естествени водни обекти на територията на община Любимец се забранява със заповед на кмета Анастас Анастасов.

Забранени са всички водни обекти, освен в разрешените по реда на чл. 8 от Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Задължават се собствениците и ползвателите на водни обекти в срок до 31 май 2024 г. да поставят съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци. След това те
трябва да упражняват непрекъснат контрол за спазване на забраната за навлизане във водните обекти с цел къпане, плуване и практикуване на водни спортове.

Директорите на учебни и детски заведения трябва да организират и проведат необходимата превантивна и разяснителна работа за безинцидентно къпане и плуване на децата по време на летния отдих.

Очаква се всички общини в Хасковска област да забранят плуването в реки, язовири и канали през летните месеци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.05.2024 19:43 19:43

Колко деца има вече удавили се в тези водоеми от които печелят хора на кметство.

АК 47
АК 47
19.05.2024 3:40 3:40
Отговор до  Анонимен

И колко удавника има бе,а и да има,което е жалко какво е виновен кмета ,че трябва ли той да е спасител,защото има идиоти давещи си за една закачена въдица.

Back to top button