Хасково

Добри оценки за Хасково и Димитровград от финансовото министерство

Община ХасковоХасково е сред общините с най-голямо намаление на просрочените задължения, съобщиха от финансовото министерство. Данните за периода 30 юни 2011 – 30 юни 2012 г. са от въведената система за оценка на финансовата стабилност на общините. За Хасково размерът на намалението е 4,2 млн. лв.

Димитровград фигурира в класацията на общините с население над 50 хил. жители, които имат най-добра обща оценка в крайното класиране по показателите финансова самостоятелност и устойчивост, ефективност, инвестиционна активност.

Оценката на финансовата стабилност и дисциплина в общините ще бъде публикувана всяко тримесечие с цел по-добра и по-голяма информираност. Предвид факта, че общините финансово се подпомагат със средства от републиканския бюджет, е добре да се следи прозрачното и ефективно изразходване на средствата от всяка община, казва финансовото министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.08.2012 8:56 8:56

Брях,брях,тоо Ивчо няма диплома ама…

Back to top button