Хасково

Освободиха задържана за контрабандата на дрога за 1.7 млн. лв.

47-годишната Маринела Динкина от Перущица излиза от ареста, след като днес Хасковският окръжен съд измени мярката й за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леката – „подписка“.

Haskovo.info припомня, че на 10 февруари жената беше обвинена в опита за контрабанда на 47.920 кг. марихуана и 3.340 кг. кокаин на обща стойност 1 751 280 лева. Тя беше задържана на ГКПП „Капитан Андреево“ на път за Турция. Дрогата беше открита в специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки.

Тогава тя заяви пред съда, че е била наета срещу 300 лева да извърши курс до Турция, като не е знаела за наркотиците, които били укрити в тайника. Пътувала е с още три приятелки. Бусът бил докаран от двама нейни познати.СъдПо-късно като подбудител и помагач на жената беше обвинен и задържан 35-годишният Митко Каварджиев, както и Петко Балкански като помагач. Двамата са родом от Пловдив, но живеят в Съединение.

В техни гаражи бяха открити коли с тайници, като взетите натривки от единия са отреагирали на марихуана.

Според хасковския съд вече е разколебана обвинителната теза срещу жената, че е извършител на контрабандата и й изменя мярката в по-лека.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Заловената с дрога за 1.7 млн. лв. отрича да е знаела за тайника в буса

Задържаха още двама за контрабандата на наркотици за 1.7 млн. лв. през Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button