Хасково

Дами въртят педалите в състезание по колоездене

Колоездене3 бяха жените участнички в състезанието по колоездене, което се проведе за първи път по случай Дните на Хасково. 

Най-малката сред тях бе 17-годишната Жулиета Христова. „Никога преди не съм участвала в такава надпревара. Конкуренцията е силна, но не се притеснявам“, сподели възпитаничката на местната Езикова гимназия. Маршрута за състезанието Жулиета е изминавала и преди и не го намира за труден. „Състезавам се на олимпийския принцип – важно е участието“, добави с усмивка тя.

24 човека се качиха на велосипедите, за да покрият за време разстоянието от площадка Спартак до язовир „Сивата вода“. Участниците бяха разделени в 4 групи – до 40 години, до 55, над 55 години и жени. Най-малкият колоездач бе едва на 15, а най-възрастният – на 64 години.

За победителите имаше парични награди – 60 лева за първо място, а за второ и трето съответно 45 и 35 лева.

За безопасността на всички участници се погрижи полицейки ескорт. Самите колоездачи трябваше да бъдат подходящо екипирани.

Колоездене Колоездене
Колоездене Колоездене

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.09.2012 18:30 18:30

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ВЪРТЯТ ПЕДАЛИТЕ И ПОСЛЕ ИДВАТ ПРИ НАС…

Back to top button