Любопитно

Хасковски спектакъл на театрални празници в Ямбол

Ямболската публика тази вечер ще гледа постановката „Любов в сеното“ на Драматично-кукления театър „Иван Димов“ – Хасково. Спектакълът е авторски на режисьора Теди Москов.

Гостуването на хасковската трупа на ямболска сцена е в рамките на 27-ите Театрални празници „Невена Коканова“. До 23 юни се представят номинирани и награждавани спектакли, както и премиерно заглавие в афиша на домакините.
Зрителите аплодират актьори от Театър „Българска армия“, Сатиричния театър, Младежкия театър „Николай Бинев“, драматичните театри в Ловеч и Габрово.

Така драматичният театър, който носи името на любимата на поколения българска актриса Невена Коканова от 2001 г., отбелязва 75 години от обявяването му за държавен културен институт. Участващите театри ще бъдат отличени с плакет по повод годишнината.

Празниците „Невена Коканова“ са съпътствани от изложба на стари сценични костюми и перуки отпреди 60 – 70 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button