Хасково

68 състезатели се ориентираха в Хасково

Спортно ориентиране31 жени и 37 мъже на възраст от 10 до 65 години се включиха в двудневното състезание по  спортно ориентиране за купа „Хасково“.

То се организира от общината, местния клуб „Компас 94“ и Българската федерация по ориентиране, съобщи за Haskovo.info президентът на клуба Тодор Стратиев.

Състезателите са от 15 града като маршрутите за всяка възрастова група са различни. Днес участниците мерят сили на средна дистанция на „Кенана“. Трасето за мъжете е 6,4 километра, а за жените 4,6 км, допълни Стратиев. Утре е състезанието на къса дистанция, което ще се проведе на „Ямача“. Тогава ще станат ясни и победителите в турнира.

Спортно ориентиранеНай-малкият участник в състезанието бе 2,5-годишният Живомир от София, който стартира заедно с 12-годишната Яница. Майката на малкия спортист твърди, че за него дългите разстояния не са проблем и това не е първото състезание на сина й.

С поглед към първите места стартираха и най-малките участници от хасковския клуб, сред които и шестокласникът Георги Григоров от ПМГ. Той си спомни как преди година Тодор Стратиев дошъл в часа им по физическо и им разказал за спортното ориентиране. Тогава Георги и няколко негови приятели се записали в клуба като и до днес с желание посещават занятията,водени от президента на „Компас 94“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
veselina valchanova
veselina valchanova
14.09.2012 19:22 19:22

Bravo na Todor Stratiev,chovekat dal vsichko ot se*e si za tozi krasiv sport! Haskovo trjabva da se gordee s takiva hora,proslavili grada ni!

Back to top button